Tuesday, March 24, 2015

MALAS WEY!

Penyakit yang paling scary adalah penyakit MALAS!
Agaknya ada tak ubat untuk penyakit macam nie...any doctor boleh prescribe any medicine tak!

Oh my! mengapalah malas tahap gaban nie....

Seriusly! aku MALAS sgt ni...


Sekian,


Friday, February 13, 2015

Kezutan.....

Assalamualaikum......

Kejap je dah nak masuk mid of February 2015..Pejam celik pejam celik bulan February bakal berlalu..macam2 kenangan manis dan pahit di bulan ni..
Tapi paling best is my birthday falls on this month.

Yeap, umo semakin banyak tanggungjawab pun macam2 nak kne pikul. Tahun ni bday celebration paling best. Sebab ape? Haaha sebab ada surprise celebration dekat opis. Tak disangka-sangka ada jugak sifat romantik dalam diri. Seriusly memang terharu..Bila diingatkan I penah ckp sebelum nie kat dia yang I suka bila some1 yang terdekat put an effort to surprise me.

Alhamdulillah, dimakbulkan impian sambut harijadi dengan teman opis yang baik2 belaka. Ada yang dah siap berpakat nak jayakan surprise nie..By the way, my fren ada rakam video for that bday surprise cuma segan nak share kat sini..hahahahhaah..sbb i can see my face super duper excited & happy! Hahahahhahahaha.....

Diharap tahun nie memberikan kehidupan yang lebih baik dan kebahagiaan lebih berganda...dan pada masa yang sama diberi kesihatan yang baik..

Tak sabar nak menghitung hari nak balik kampung nak bercuti.....


Salam sayang,
Rossy

Thank you for reading my entry! much loveeee

Saturday, January 31, 2015

Bila Bendera Merah

Assalamualaikum.....

Seriusly hari ni adalah hari malas seantero dunia! Smpai nak makan pun order delivery je. Gila wey bila penyakit malas menyerang. Seharian aku layan drama korea! Oh my gosh.....rosak sungguh...hahah

For those yang tak tahu atau buat2 tak tahu, ppuan kalau time bulan mengambang janganlau dikacau..leh tergangu emosi okey! haha..as usual akan ada seorang ni akan jadi mangsa bila aku tengah 'bendera merah'.

Dia selalu akan risau bila masa2 nak dekat bendera merah sbb emosi aku jadi tak stabil. Kalau nak tahu mau berbuih dah dia membebel kat aku ni suh cool and relax cam dia...once dia tau aku bendera merah sah dia akan lariiiii...hahahahhahaha....somel tak?

Bukan senang nak control emosi nie..kadang2 terlepas jugak walaupun dh pasak dalam kepala untk relax...so kaum adam kena belajar memahami..hahah...ayat nie penah aku gunakan tapi pastu aku kena sekolah balik...biasalah......

Ok, harini thari smpi malam jenuh nak hadap makan pizza!....

Selamat berhujung minggu!

-rossy-

Monday, January 5, 2015

Calendar 2015

Assalamualaikum.....

Korang dah tengok ke tarikh cuti2 umum untuk tahun 2015....
I tengah planning to submit my cuti for 2015 - whole year planning.
Bukan ape, mudah kalau mcmtu...
Insha'allah nak kekalkan rekod rajin datang keje..



salam sayang
-r0ssy-

Ke mana kita......

Assalamualaikum...


Kalau korang nak tahu, kalau ada masa lapang je I mesti dok buat some study pasal nak pegi holiday.. Haha.. seriously I love to travel...
Ok, skrg dah masuk tahun 2015 dan kejap je rasa masa berlalu...Pejam celik pejam celik tetiba je dah masuk tahun baru...

Hmm, untuk 2015 blum lagi terpikir nak pegi mana...Tapi dalam hati teringin nak go for Europe tour...Pusing UK - Paris - Rome...fuhlamak plan macam duit belambak wey! Hahahah...roughly mau dekat RM10,000 kena ada kalau nak tour mcm ni...Jenuh aku nak pulun buat sales tahun 2015 ni..silap2 buat part time juai popiah nie...

Kadang terpikir gak, bila aku nak gie umrah nie...tapi tuhla calon takde la lagi nak jadi peneman...tapi ingt nak plan gan family I ajak diorang pegi. Sementara masih muda dan bertenaga ni baik lah kita pegi kan...Insha'allah akan diusahakan.....

Malam ni rasa nak tido awal sambil mimpikan perancangan untuk esok hari...Didoakan semoga esok akan lebih baik dari hari nie dan berjalan dengan lancar. Semoga dimurahkan rezki untuk esok...


Salam sayang
-rossy-

Sunday, January 4, 2015

Rindu Istanbul.....



Assalamualaikum..

Sambil tengok photo2 I yang belambak dlm laptop nie trus terjumpa photo masa I pegi Istanbul last April, 2014. Memang rindu nak pegi sana lagie...Insha'allah andai ada rezki nak kembali ke sana....Kalau dpt sambung belajar kat sana pun mcm best jugak..hehehe...

Setelah balik I tak update pun my trip ke sana. Bukan taknak share, tapi mood nak update tu tak datang2...Alih-alih senyap gitu aje. Kalau uols nak tahu I ke Istanbul lebih kurang 10days. Tak cukop okay! Tak cukop! Bnyk lagi tmpt tak habis pusing..Kecuali Istanbul la coz kitorang dh habis tawaf...Memang tempat nie I suggest sgt untuk sesapa yang nak pegi. Rasa cam kt europe gitu sebab dia adalah negara yang terbahagi kepada Asia & europe! 

Ok, jom lyan some of the photo untuk korang jamu mata...bnyk lagie photo tapi buat sementara waktu layan la yang ada nie dulu..bak kata orang skrg...jom throwback! hehe....


Nie photo kitorg dalam Blue Mosque! ALhamdulillah dpt menjejakkan kaki ke sini...
Masih dalam Blue Mosque, Turkey
Cuaca masa nie 13'c...dingin sangat..

Bila cuaca sejuk, boleh pekena jagung bakar...
Nah...shopping la puas-puas! :-)
Say cheese..
Kat taman berlatar belakangkan Blue Mosque...
nama saya Tram...lebih kurang mcm LRT kt msia le..tapi ni atas jln raya & sgt convinient
Hai.....
Kalau dahaga,,,leh stop beli jus delima...kat msia mahai giler wey.
Yes, this is Tulips..selalu tgok dlm intenet je now i'm sitting beside u...
Nak pose gaya model tiang jap! hehe




salam sayang
-rossy-








Saturday, January 3, 2015

Hujan rahmat....




Tak sedar diri harinie tido sampai ke tengah hari...Seriously tak sedaq diri...
Tersedar je trus check jam, subhanallah cik rossy nak jadi ape kamu nie matahari dah nak meninggi baru nk npk muka...Camne rezeki nak masuk kalau ginie perangai di tahun baru kan..hehe

Bgun je trus siapkan diri & mengemas umah + selesaikan mana yang boleh.
Sebab ape, harinie dh plan nak gi amek baju kt dobi & hantar some of baju I ke dobi lagi. Memang malas basuh kt umah..Sekarang dah jadi habit hantar baju ke dobi. Skrg nak senang & cpt je...

Lpas lunch trus balik umah nk lepak2 smbil layan movie..Baru nk mula, hujan mula turun membasahi bumi...Syukur sebabnya hujan membawa rahmat.
Now, dari misi nak layan movie dah jadi macam misi nak layan mata! Tidoq la wey ape lagie...Hahahahah....

So sempena Maulidur Rasul nie, sebagai peringatan untuk diri sendiri selalu lah amalkan berselawat tak kira di mana kita berada...Insha'allah diri sentiasa dipelihara...


Ok uols, selamat berhujung minggu & be safe!


salam sayang...
rosssy

Search This Blog

Loading...